FAQ

Waar kan ik de Aura Roboclean kopen?

De verkoop van de Aura Roboclean wordt verzorgd door bevoegde distributeurs en door een netwerk van erkende adviseurs op freelance basis. Aura Products Belgium is bevoegd distributeur voor Belgiƫ. Als u de interesse heeft om de Roboclean te willen kopen, kunt u het formulier op onze website invullen. Onze dichtstbijzijnde erkende adviseur in uw regio zal contact met u opnemen.


Wat is de verkoopprijs van de Aura Roboclean?

De verkoopprijs van de Aura Roboclean kan regionaal verschillen, afhankelijk van de configuratie van het product, belastingen,… Vul het formulier op onze website in om een vrijblijvende presentatie bij u thuis van de Aura Roboclean.


Kan de Aura Roboclean worden verkocht via internet?

Nee. Aura Roboclean wordt alleen verkocht door een voorstelling van de Roboclean bij u thuis. De producten die worden aangeschaft via internet of een ander medium, met uitzondering van onze geautoriseerde dealers, vallen buiten de garantie. Koop dus uw Roboclean bij een erkende distributeur of adviseur!


Hoe kan ik de dichtstbijzijnde erkende adviseur vinden?

U kan een overzicht vinden van onze erkende adviseurs en distributeurs vinden op deze website door te navigeren naar “Team” onder het kopje “Bedrijf”.


Met wie kan ik contact opnemen voor onderhoud en vervanging van onderdelen?

Als u onderhoud wenst of onderdelen wilt laten vervangen met betrekking tot uw product, neem dan contact op met onze technische dienst. U kunt de informatie over en de contactgegevens van onze technische dienst raadplegen op deze website.


Waar kan ik de gebruikershandleiding vinden?

U kunt gebruikershandleidingen downloaden van de supportsectie op deze website.


Wat is garantie disclaimer?

Garantie en garantietermijnen kunnen per land verschillen. Neem voor gedetailleerde informatie over het geldende garantie- en servicebeleid contact op met onze regionale distributeurs of adviseurs. De recentste versie van de garantievoorwaarden voor Belgiƫ kan u vinden via deze link.


Hoe vaak moet ik de pollenfilter vervangen?

De pollenfilter dient u elke 6 maanden te vervangen bij normaal huishoudelijk gebruik. Hoe u de pollenfilter in uw Roboclean correct moet vervangen, kan u zien in de instructievideo op deze pagina. Pollenfilters kan u steeds bijbestellen via onze webshop.


Hoeveel water moet ik in de waterpannen doen?

Vul de vuilwaterpan met schoon water tot de bovenkant van de peilstaaf in het midden. De hoeveelheid van het te vullen water is ongeveer 1,8 l. (let op dat het water niet boven de peilstaaf uitsteekt). Vul de schoonwaterpan met water tot de bovenste maximumlijn. De hoeveelheid van het te vullen water is ongeveer 3,6 l.


Kan ik geurenset en shampoo van een ander merk dan Aura kopen?

We raden u aan alleen geursets en shampoos van het merk Aura te gebruiken met uw Aura Roboclean apparaat. Als u andere producten gebruikt, kan het apparaat beschadigd raken. Onder dergelijke omstandigheden valt uw apparaat buiten de garantie.

Staat uw vraag of antwoord niet tussen bovenstaande selectie? Contacteer dan onze klantendienst.

Onze medewerkers beantwoorden met genoegen al uw vragen.


Aura Products Belgium